OM OSS

Handleglede er mer enn et ord, det er en opplevelse.

M44 har i mange år vært den naturlige møteplassen for jærbuer på jakt etter gode kjøp og god stemning. Med spennende butikker og en betjening som vet hva jærsk humør og jærsk service er, er det ikke rart at stadig flere tar turen til oss. For å handle, selvsagt, men også for å treffe kjente, ta en kopp kaffe, en matbit, en drøs.

Velkommen til møteplassen for små og store gleder!

Gledessprederen Vippas

Vippas bor på M44 og er en slags vaktmester. Til daglig jobber han i ventilasjonsanlegget vårt. Reparerer og passer på de rørene som gjør at vi alle får god og frisk luft. Skulle du høre noe banking når du er her, så er det Vippas som er i arbeid.

Vippas er flink, selv om han kan være litt klønete. Men det aller kjekkeste er når han ikke er på jobb. Det skjer første lørdag hver måned. Da er Vippas på plass når du kommer, fra klokka tolv til klokka tre. Det er derfor vi kaller den dagen for «Gledelig lørdag».

Han har også laget egen aktivitetsbok for barna som han deler ut. Den kan også lastes ned her.

Du kan møte han i butikkene og  i gangene. Vippas har blitt veldig glad i stedet hvor han bor. Han har lyst til å være med på alt kjekt som rører seg rundt M44 og Bryne. Og han har laget sitt eget uttrykk: «Å ta ein Vippas.» Det betyr å gjøre andre glad, uten å kreve noe tilbake. Det er en idé vi alle bør ta med oss.

Visste du forresten at Vippas har sin egen sang? Det er helt sant! Hvis du vil høre Vippas-sangen, finner du den her.

Vippas har sin egen Facebook-side, og vil gjerne at du skal bli en venn. Den finner du her.

«Ein gong te» – Vippas’ gjenbruksbutikk

«Ein gong te» arrangeres i forbindelse med Gledelig lørdag.

Vippas, M44s driftige maskot, står som arrangør og ungene inviteres til å selge sine leker i hans «butikk». Vippas oppmuntrer til å selge og kjøpe brukte leker da gjenbruk er bra for miljøet – «det er lurer å bruke enn å kaste», sier han.

Vippas er med under hele arrangementet for å skape underholdning og inspirasjon. Han sørger også for at alle blir sett og får slippe til, og er selvsagt en publikumsmagnet.

Det er gratis for barna å delta. Alle som selger får egne navneskilt der det står standnummer og budskapet «Æg æ framtiås gründer».

KPK- Ukraina

Gjennom året har vi fire ulike aktiviteter i samarbeid med KPK-UKRAINA, en offentlig godkjent humanitær stiftelse. Aktivitetene er skolesekkinnsamlingen i forkant av skolestart, julegaveinnsamling før jul, løpende innsamling av returvarer/feilvarer fra butikkene og strikk for Ukraina på senvinteren.

Skolesekkinnsamling
Utenfor den ene bokhandelen i senteret blir det satt opp skilt og en stor trekasse før skolestart i august. Der kan man levere brukte skoleransler. Skolesekkene kommer til nytte heller enn å bli kastet. De som ikke trenger ny skolesekk kan bidra med skriveutstyr, tegneutstyr, leker og andre ting som kan fylle sekkene.

Strikkedugnad
Barn og gamle fryser i Ukraina. Vi organiserer strikkedugnad hvert år. Senterkontoret er innleveringssted. Aktiviteten holdes løpende oppdatert gjennom Facebook.

Returvareinnsamling
Varer som kommer i retur eller har feil, ble tidligere kastet. Nå samler butikkene opp disse varene og gir dem til KPK-UKRAINA som henter varene en gang i måneden og transporterer dem til Ukraina.

Julegaveinnsamling
Juletreet ved hovedinngangen brukes for å sette fokus på giverglede. Sammen med Frelsesarmeen og KPK-UKRAINA oppfordrer vi publikum til å legge en gave under treet og merke den med hvem gaven passer for, gjerne angitt ved kjønn og alder.

Gavene går til vanskeligstilte i Norge og til barn i Ukraina.

BÆREKRAFT OG SAMFUNNSANSVAR

Nedremarka Eiendom AS M44 tar samfunnsansvaret vi har på alvor. Vi jobber aktiv med bærekraft, og vi støtter lokale lag og organisasjoner i arbeidet mot å gi en god bredde av fritidsaktviteter og et godt nærmljø for alle.

ÅPENHETSLOVEN

Åpenhetsloven er en ny lov som blei vedtatt og satt i kraft 1.juli 2022 av Stortinget Lov om virksomheters åpenhet og arbeid med grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold Lov om virksomheters åpenhet og arbeid med grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold (åpenhetsloven)

Loven har som mål å fremme selskapets respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold, samt sikre allmennhetens tilgang til informasjon.

Virksomheter som omfattes av Åpenhetsloven er pålagt å forankre arbeidet med ansvarlighet i bedriftens retningslinjer. Aktsomhetsvurderinger dreier seg om å undersøke og håndtere risiko for å påvirke menneskerettigheter og arbeidsforhold negativt. Disse vurderingene omfatter både vår egen virksomhet og leverandører.

Ifølge loven har bedriften en informasjonsplikt, samt en plikt til å gjennomføre aktsomhetsvurderinger. Redegjørelse for aktsomhetsvuderinger

Hva som ligger i informasjonskravet og hvordan man går frem for å etterspørre informasjon finner du her: Forbrukertilsynet – Informasjonskrav

Den som ber om innsyn oppfordrer vi til å være så tydelig og konkret som mulig i henvendelsen, slik at vi kan gi en tilstrekkelig og god besvarelse.

Alle henvendelser kan gjøres skriftlig til Daglig leder Eli Ulveseter eli@m44.no

Kontaktinfo

Adresse:
Jupitervegen 2
4340 Bryne

Telefon:
51 20 75 00

E-post:
hei@m44.no

Åpningstider

Mandag:
Tirsdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lørdag:

10 – 20
10 – 20
10 – 20
10 – 20
10 – 20
10 – 18

Følg oss

Kontaktinfo

Adresse:
Jupitervegen 2
4340 Bryne

Telefon:
51 20 75 00

E-post:
hei@m44.no

Åpningstider

Mandag: 10 – 20
Tirsdag:10 – 20
Onsdag: 10 – 20
Torsdag:10 – 20
Fredag: 10 – 20
Lørdag: 10 – 18

Følg oss