Ida hos har jobbet i XXL i snart 10 år. Hun har vært på mange turer. Både korte og lange. Her får du Ida`s beste turtips.

Her får du topp 3 tips til sommerens mange turer:

Liggeunderlag: Når du skal velge liggeunderlag er anbefalingen å velge riktig underlag i forhold til årstiden. Fra en isolasjonsskala på 1-6 bør en velge 2-3 også på sommerhalvåret. Det finnes ulike lengder og bredde.

Sovepose: Det finnes to alternativer, syntetisk eller dun. Syntetisk er tjukkere og vil ta mer plass. Syntetisk varmer godt, men om du er opptatt av vekt og størrelse anbefales dun. Dersom en sovepose med dun blir utsatt for fuktighet vil den tape isolasjonsevne. Også på soveposer finnes det variasjon hvor mye den isolerer, bredde og lengde. Dameposene er feks mer isolerende rundt hoftepartiet og bena. Visste du at det finnes en tynn silkelaken pose du kan ha i tillegg? Om soveposen din ikke er varm nok kan en slik pose bidra til å holde rett temperatur. I de tilfeller hvor soveposen kan bli for varm vil denne posen virke kjølende. Helsport Fasong lakenpose i 100% myk silke som øker komfort temperaturen med ca. 6°.

Sekk: Det er forskjell på dame og herresekker. Den ene forskjellen som også er den viktigste er hvordan reimene legger seg i forhold til brystet. En annen viktig forskjell er lengden. De fleste damer har kortere rygg. Det anbefales allikevel og prøve ulike sekker. Dagstur sekker fås ned i 7 liter og opptil 45 liter. 32 liter passer godt til turer på ca 4-6 timer. Større sekker anbefales på lengre turer. Været vil endre seg mer på lengre turer. På turer som går over flere dager finnes det 60 liters sekker. Disse sekkene passer til 1-3 dagers turer. Sekker som skal bæres over flere turer kan justeres i ryggen. For nybegynner anbefales det å få tilpasset sekken hos en erfaren selger. Det er viktig å fylle sekken med så mange kg som det forventes å pakke. Sekken vil da senkes til rett posisjon og justeringene vil bli mer riktig.